12. Bölgesel Kaya Mekaniği Sempozyumu düzenlendi

Akademi dünyası, madencilik ve inşaat sektörü temsilcileri, devlet kurumları temsilcileri, patlayıcı madde tedarikçileri, kaya mekaniği ve malzeme test cihazları üreticileri ve öğrencileri bir araya getiren sempozyum kapsamında bilimsel  oturumlara eş zamanlı olarak, aralarında madencilik sektörü temsilcileri, patlayıcı madde tedarikçileri ve kaya mekaniği ve malzeme test cihazları üreticilerinin de olduğu 10 kuruluş ve firmanın (ETİ Bakır A.Ş., Koza Altın İşletmeleri A.Ş., KTÜ, Demir Export A.Ş., Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş., Solar Patlayıcı Malzemeler A.Ş., Orica-Nitro Patlayıcı A.Ş., UTEST Malzeme ve Test Cihazları A.Ş.) katılımı ile bir de sergi düzenlendi. Türkiye'den ve yurt dışından 108'i delege olmak üzere toplam 195 kişinin katıldığı sempozyumun ilk iki gününde 3 adet çağrılı konuşma ve 57 adet sözlü bildiri olmak üzere, 20'si Çin, Brezilya, Tunus, İran, Avustralya ve Fransa'dan gelen yabancı katılımcılardan toplam 60 adet tebliğ sunuldu. Sunumlarda, dünyada ve ülkemizde Kaya Mekaniği alanında güncel ve teknolojik gelişmeler katılımcılara aktarıldı, yeni çalışmalar paylaşıldı ve genç araştırmacılara yeni konular önerildi. Sempozyum kapsamında 5 Ekim 2018  Cuma günü, Gümüşhane ve Trabzon illerinde Doğa ve Kültür Gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında Gümüşhane'de bulunan Karaca Mağarası ile Trabzon'daki Atatürk Köşkü ile Ayasofya Camii ve Müzeleri ile cam seyir terası ziyaret edildi.

Yayınlanma Tarihi: 11.10.2018