36. Erguvanlı’yı Anma Toplantısı ve Mühendislik Jeolojisi Semineri Gerçekleştirildi
Mühendislik Jeolojisi Derneği tarafından desteklenen 36. Erguvanlı’yı Anma Toplantısı ve Mühendislik Jeolojisi Semineri, 14 Kasım 2025 tarihinde İTÜ Maden Fakültesi Erguvanlı Dersliği’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Kılıç, “Türkiye’de Mühendislik Jeolojisi ve Prof. Dr. Kemal Erguvanlı” başlıklı sunumunda ülkemizde mühendislik jeolojisi disiplininin gelişimini ve Prof. Dr. Kemal Erguvanlı’nın bilimsel mirasını kapsamlı şekilde aktardı. Etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Erguvanlı Tez Ödülleri Sahiplerini Buldu
Toplantı kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen Bitirme Tezi, Yüksek Lisans Tezi ve Doktora Tezi Ödülleri de takdim edildi.
- Bitirme Tezi Ödülü, Prof. Dr. Atiye Tuğrul danışmanlığında hazırlanan, Elif Sidimi’nin
“Cebeci–Habibler (Sultangazi, İstanbul) Bölgesinin Jeolojisi ve Kuzey Cebeci Bölgesindeki Agrega Ocak Atıklarının Değerlendirilmesi” başlıklı çalışmasına verildi. - Yüksek Lisans Tezi Ödülü, Prof. Dr. Ergün Tuncay danışmanlığında Nuryıldız Şahiner tarafından hazırlanan
“Yüksek Sıcaklığın Yapı Malzemesi Olarak Kullanılan İgnimbiritlerin Fiziksel ve Mekanik Özelliklerine Etkisi” başlıklı tezine layık görüldü. - Doktora Tezi Ödülü ise Prof. Dr. Süleyman Dalğıç danışmanlığında Evren Poşluk tarafından hazırlanan
“T26 Tünelindeki Sıkışan Kayalarda Tünel Açma Makinesi (TBM) ile Klasik Kazı Yönteminin Karşılaştırılması” başlıklı doktora çalışmasına verildi.
Mühendislik Jeolojisi Derneği olarak genç araştırmacılarımızı tebrik ediyor, değerli hocamız Prof. Dr. Kemal Erguvanlı’yı saygı ve minnetle anıyoruz.
Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu
Yayınlanma Tarihi: 16.11.2025
